Bios in de Buitenlucht 2018 #2

Before Summer Ends

Buitenbios - 

Na vijf jaar in Frankrijk gestudeerd te hebben, voelt Arash zich er nog steeds niet thuis en hij besluit terug te keren naar Iran. Zijn vrienden Hossein en Ashkan zijn het hier echter niet mee eens en organiseren een kampeertocht. Als afscheid of om Arash alsnog te overtuigen in Frankrijk te blijven? Onderweg blijkt dat zijn vrienden hun thuisland ook missen. Maar zij kunnen niet zomaar terug vanwege de verplichte militaire dienst en hun nieuwe leven in Frankrijk.

Before Summer Ends is een documentaire over een road trip dwars door het prachtige Franse landschap. De vrienden reizen, drinken, luieren, praten over hun levens hier en daar. Een feel-good en melancholische film over vriendschap en je thuis voelen, over cultuurverschillen en hoe je tussen twee culturen in kunt vallen. In de ten einde lopende zomer moeten de jongens een keuze maken.

Goed om te weten

Regisseur: Maryam Goormaghtigh 
Duur film: 80 minuten
Ondertiteling: Engels ondertiteld

De openluchtfilm kan pas starten zodra de zon onder is; dit is rond half 10. Bij regen verhuist de film naar onze (overdekte) Genèvezaal. Drankjes en snacks zijn verkrijgbaar op ons terras tijdens de film.


Dit is een onderdeel van dossier