Alternatieve Veiligheidsraad #3

De klimaatvluchteling

Debat + Theater - 

Voor de Nederlandse regering is het overduidelijk: willen we een veiligere wereld, dan moeten we aandacht besteden aan de relatie tussen klimaatverandering en conflict, en de grote migratiestromen die daaruit voortkomen. Nu Nederland een jaar lang een zetel heeft in de Veiligheidsraad kan klimaatverandering ook daadwerkelijk op de agenda van de VN-Veiligheidsraad komen. Maar hoe? Moet de term klimaatvluchteling erkend worden? Is er consensus over de relatie tussen klimaatverandering en conflict? En wat kan de veiligheidsraad dan doen?

Vijf sprekers uit de kunst, wetenschap en politiek buigen zich over deze relatie tussen klimaatverandering en conflict. Samen met het publiek vormen zij de Alternatieve Veiligheidsraad, een raad die is opgezet vanuit de overtuiging dat gesprekken over internationale vrede & veiligheid breed gevoerd moeten worden.

De Alternatieve Veiligheidsraad is een samenwerking tussen Het Nationale Theater, Clingendael, Vrij Nederland en het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Sprekers worden nog bekendgemaakt en de kaartverkoop start binnenkort.


Dit is een onderdeel van dossier