Enough = Enough! Waartegen kom jij in verzet?

Evenement - 

Tijdens dit slotevenement van het zesdaags evenement Enough = Enough! hoor je van activisten, experts en ervaringsdeskundigen wat jij zelf kan doen in Israel, Palestina en Nederland om polarisatie, angst en haat tegen te gaan.

Polarisatie, discriminatie, racisme, antisemitisme, islamofobie: Enough = Enough! Populistische en extremistische opvattingen voeren de boventoon in Israël, én ook in Nederland. De Israëlische bezetting van Palestina zet joden en moslims tegen elkaar op, ook hier in de Nederlandse straten. Wat kunnen wij zelf doen als tegenwicht tegen dit haat zaaien en deze angstpolitiek? Hoe leggen we verbindingen tussen mensen en organisaties? Hoe starten we een dialoog met ‘de ander’?

10:45 – 14:30

Living Library, KennisCafé, Workshop Critical Mass
  • In het KennisCafé ga je met verschillende experts in gesprek over het voeren van dialoog in conflictsituaties en hoor je hoe je zelf het verschil kan maken. Met onder andere PAX, stichting COME, Two States One Homeland en Palestijnse Kinderen Coalitie.
  • In samenwerking met Storytelling Centre hoor je in de Living Library de verhalen van joodse en Palestijnse ‘levende boeken’.
  • In de workshop van Critical Mass ga je aan de hand van dilemma’s uit Israël/Palestina en Nederland in dialoog met elkaar.

13:00

Love & Peas verzorgt een heerlijke lunch

15:00 – 17:00

Plenair programma

De Nederlandse schrijfster en filmmaakster Natascha van Weezel en de Palestijnse journalist Taghreed Elkhodary praten met elkaar over activisme, het bereiken van jongeren en de rol van media hierin. Fotograaf Dirk-Jan Visser en NRC correspondent Derk Walters nemen je mee langs de beladen heilige weg – Road 60 – die dwars door de Westelijke Jordaanoever loopt. Met hun project ‘The Holy Road’ verbeelden en vertellen ze de verhalen van mensen die langs deze 200 kilometer lange weg wonen.

  • Natascha van Weezel is schrijfster en filmmaker. Ze schreef onder andere de boeken ‘De derde generatie – Kleinkinderen van de Holocaust’ en ‘Thuis bij de vijand – Moslims en joden in Nederland’. 
  • Taghreed Elkhodary is een Palestijnse journalist en onderzoeker. Ze doet momenteel onderzoek naar de toekomst van Gaza aan de gerenommeerde denktank Carnegie Endowment for International Peace. Van 2001 tot 2009 rapporteerde ze vanaf de Gaza voor de New York Times.

Over dit programma

Een Ander Joods Geluid (EAJG) organiseert dit zesdaags evenement, 50 jaar na de Zesdaagse Oorlog. Op de website van Enough = Enough! vind je het hele programma. Enough = Enough! wordt financieel mogelijk gemaakt door Haëlla Stichting, Fonds 1818, Fonds Vredesprojecten, Gravin van Bylandt Stichting, Stichting Het Solidariteitsfonds en particuliere donateurs.

Praat mee en blijf op de hoogte via het Facebook evenement.