HagueTalks #32

HagueTalks: Hoe wordt klimaatveiligheid een wereldwijde inspanning?

Interactief debat - 

Klimaatverandering en de veiligheidsrisico’s die daaruit voorkomen zijn een mondiaal probleem. Alleen wordt klimaatverandering nog niet overal het zelfde gevoeld. Ondanks alle klimaattoppen is het daarom moeilijk om tot mondiale actie te komen. Tijdens deze HagueTalks delen drie internationale sprekers hun inzichten en ervaring over hoe zij zich inzetten om klimaatveiligheid aan te pakken, zowel nationaal als internationaal. Wat is er voor nodig om echt mondiaal met elkaar samen te werken?  

Over de sprekers

  • Tom Middendorp.  Voormalig Commandant der Strijdkrachten Tom Middendorp is actief betrokken geweest bij de beslechting van tientallen conflicten wereldwijd. Zijn uitlatingen over klimaatverandering als een bedreiging voor de wereldvrede trokken veel aandacht. Hoe kwam hij tot dit inzicht en hoe vindt hij dat we mondiaal moeten samenwerken op het gebied van klimaatverandering?
  • Overige sprekers worden binnenkort bekend gemaakt

Over de Planetary Security Initiative

Op 19 en 20 februari wordt in Den Haag de Planetary Security Iniative Conference 2019 georganiseerd. Onder #doable komen beleidsmakers, onderzoekers, medewerkers van NGO’s en de private sector bij elkaar om te praten over hoe  klimaatverandering conflict en mondiale stabiliteit beïnvloed. En wat daar aan gedaan moet worden. Drie sprekers van deze conferentie komen speciaal naar Humanity House om in een HagueTalks hun ervaring en inzicht ook te delen met een publiek.