Opening expositie Kind onder Vuur, Atrium Den Haag

OPENING EXPO - 

Hoe eng is het om ’s nachts de grens over te steken zonder dat iemand je mag zien? Hoe gevaarlijk is het om continu op te moeten passen voor mijnen? In de nieuwe tentoonstelling Kind Onder Vuur die woensdag 14 oktober wordt geopend in het Atrium van het Haagse gemeentehuis, ervaren kinderen hoe het voor hun leeftijdsgenootjes is om op te groeien in heftige omstandigheden.

Kind onder Vuur is een tentoonstelling waar leerlingen van groep zeven, acht en de brugklas leren hoe het is op te groeien in een oorlogssituatie. Deze bijzondere tentoonstelling komt voort uit een samenwerking tussen het Haagse Humanity House en het Rode Kruis.

Op 14 oktober komt o.a. presentator Maurice Lede van Klokhuis de expositie officieel openen. Meester Bob en zijn klas, van Christelijke Basisschool De Ark, zijn eregasten. Zij mogen de expositie als allereerste bezoeken. Ook Aliyah Kolf is er bij, en Kirsten van den Hul leidt de bijeenkomst in goede banen. Let op! De opening is niet in het Humanity House, maar in het Atrium van de gemeente Den Haag, aan het Spui 70.

Erbij zijn? Even aanmelden!

Leuk als je naar de opening in het Atrium komt! Je bent welkom vanaf 16:00 uur; het programma begint om 16:30 uur en duurt (inclusief borrel/ranja) tot uiterlijk 19:00 uur. Aanmelden is verplicht en kan middels een e-mail naar Maxime.

Over de expositie

De expositie vertelt de verhalen van Farah, Vian, Angie en Otim en is bedoeld voor kinderen in groep 7 en 8 en in de brugklas. Hij staat tot 30 oktober in het Atrium en daarna tot eind december in het Humanity House. Vanaf begin 2016 gaat hij voor ongeveer 5 jaar op reis door heel Nederland. Wil je weten waar hij is of hoe je hem kunt boeken? Kijk even op kindondervuur.nl.


Dit is een onderdeel van dossier