Klimaatverandering: Who Cares?

Publieksseminar - 

Eind november 2015 begint de VN Klimaatconferentie COP-21 in Parijs. Er staat veel op het spel. Maar wat precies? Komen er inderdaad stevige afspraken om klimaatverandering tegen te gaan? En wat zijn de gevolgen als wereldleiders daar niet aan willen?

Aan de vooravond van de Klimaattop in Parijs word je op dit seminar bijgepraat over alle actuele discussies over klimaatverandering. We zoomen in op de gevolgen voor de meest kwetsbare mensen op aarde. En je krijgt ideeën aangereikt hoe je zélf iets kunt doen aan de problemen.

Laat je informeren en inspireren middels mooie, korte documentaires, innovatieve voorbeelden van duurzame consumenten en bedrijven en ga speeddaten met deskundigen: everything you always wanted to know about climate change, but were afraid to ask! Door het hele pand zijn activiteiten. We sluiten af met een plenair debat over de link tussen klimaatverandering en duurzame ontwikkeling.

Over de Sprekers

Met Bas Eickhout (Europarlementariër voor GroenLinks en nummer 1 in de Duurzame 100 van Trouw 2014), Maarten van Aalst (o.a. directeur van het Rode Kruis Klimaatcentrum), Yvon Slingenberg (kabinetslid van Eurocommissaris Cañete: Klimaatactie en energie), Fenny Eshuis (policy director bij Max Havelaar) en Michel Rentenaar (Klimaatgezant Nederland).

Het programma staat onder leiding van Peter Heintze, onder andere werkzaam voor het NCDO.