Rondleiding door De Asielzoekmachine in Den Haag

Just Peace 2016 - 

Heb je de tentoonstelling De Asielzoekmachine al bekeken? Grijp je kans en laat je tijdens het Just Peace Weekend rondleiden door een ervaringsdeskundige én door ons Hoofd Tentoonstellingen!

In de tentoonstelling De Asielzoekmachine nemen we je mee in de wereld van asiel. Deze wereld is voor de meesten van ons ver weg: zowel mentaal als fysiek. Al even ver weg van ons staan de mensen om wie het in deze wereld gaat: de asielzoekers. Zij komen uit een andere wereld. Een wereld die wij niet kennen maar ook liever niet willen kennen: van armoede, oorlog en geweld.

Expositie

Door middel van beeldende kunst, fotografie en video-installaties wordt in de expositie deze wereld invoelbaar. Het werk dat we tonen doet een beroep op de bezoeker en stelt vragen. Hoe verhoud jij je tot deze mensen, en welke verantwoordelijkheid hebben wij als Nederlandse burgers voor ons beleid? Kijk je weg of denk je mee?

Over de sprekers

Tijdens Just Peace word je rondgeleid door Istahil Abdulahi. Zij ontvluchtte Somalië in 1991. Haar verhaal werd ook verwerkt in het streetart-project Moving People. Als vluchteling zat Istahil zelf ‘in De Asielzoekmachine’ en tijdens de rondleiding deelt ze haar ervaringen met ons.

Ons Hoofd Tentoonstellingen & Programma’s Frederiek Biemans zorgt er in het Humanity House voor dat inhoud en creativiteit in een diverse mix van programma’s en tentoonstellingen worden gegoten die mensen weten te raken. Ze vertelt over de uitgangspunten van het Humanity House en de totstandkoming van de tentoonstelling.

Rondleiding + Expositie + Ervaringsreis

Een kaartje voor dit programma biedt niet alleen toegang tot de expositie De Asielzoekmachine, maar biedt tevens toegang tot de ervaringsreis: de ‘vaste collectie’ van het Humanity House. Uiteraard kun je na afloop even lekker bijkomen in ons gezellige museumcafé of – met mooi weer – op ons terras.

 


Dit is een onderdeel van dossier