Rwandezen in Nederland: schuldig tot het tegendeel is bewezen?

debat - 

Mensen beschuldigd van deelname aan de Rwandese genocide in 1994 worden door Nederland en Rwanda, in samenwerking, vervolgd. Maar wat als de beschuldigingen politiek of economisch gedreven zijn? En wat als er geen perspectief is voor een eerlijke rechtszaak in Rwanda?

Ongeveer 30 Rwandezen wonend in Nederland zijn beschuldigd van deelname, twee van hen zijn aangeklaagd door Rwanda en wachten hun uitzetting af in een Nederlandse gevangenis. De Nederlandse Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) heeft de andere 28 aangeklaagd.

Over de Sprekers

Met o.a. Joris van Wijk (Universitair docent Vrije Universiteit, Amsterdam en genocide-recht specialist), Marieke van Eik (Prakken d’Oliveira, advocaat, migratiespecialist), en Victor Kwihangana (zoon van één van de beschuldigde Rwandezen).

Overige sprekers worden nog bekend gemaakt.

Over dit programma

Dit programma wordt georganiseerd door the Hague Peace Projects. Het is de missie van the Hague Peace Projects om bij te dragen aan vreedzame oplossingen voor (gewapende) conflicten, door diaspora groepen in Nederland van conflictgebieden bij elkaar te brengen en samen na te denken over de oorzaken van het conflict en mogelijke oplossingen.

 


Dit is een onderdeel van dossier