Vrijheidsweken: Ontmoet Bruce

Ontmoeting - 

De meesten van ons kennen oorlogen en conflicten gelukkig alleen uit de krant of van tv. Het Humanity House brengt ze in haar museum dichterbij. Via onze spannende ervaringsreis zie, hoor en beleef je wat het betekent om te moeten vluchten. Speciaal voor de Vrijheidsweken organiseren we een bijzondere aanvulling op de ervaringsreis: een ontmoeting met Bruce.

Ga in gesprek met Bruce

Sinds februari is onze ervaringsreis vernieuwd: je ontmoet nu na de reis acht mensen die zijn gevlucht. Zij vertellen (virtueel) hun persoonlijke verhaal. Bruce Cerew is een van hen. Vandaag is hij live aanwezig om jou te vertellen over zijn leven als kindsoldaat, zijn vlucht en zijn leven nu. Natuurlijk is er alle ruimte om vragen te stellen en het gesprek aan te gaan.

Over Bruce

Bruce werd geboren in Nigeria. Op zijn twaalfde vluchtte hij weg van zijn familie en belandde hij in Liberia. Daar werd hij ontvoerd door rebellen en moest hij vechten als kindsoldaat. Uiteindelijk wist hij te ontsnappen. In 2000, na vele omzwervingen, belandde hij via mensensmokkelaars in Nederland.

Blijf op de hoogte en praat mee via het Facebook evenement.


Dit is een onderdeel van dossier