Bios in de Buitenlucht 2018 #1

Watani: My Homeland

Buitenbios - 

In een grotendeels verwoeste wijk in Aleppo woont een gezin met vier jonge kinderen. De oorlog is voor hen onderdeel van het dagelijkse leven. Vader waagt zijn leven iedere dag bij het Vrije Syrische Leger. Het gezin probeert ondanks het geweld en de continue dreiging een zo normaal mogelijk leven te leiden in hun stad, totdat vader wordt ontvoerd door IS. Moeder besluit dat het tijd is om Syrië te verlaten. Ze vluchten via Istanboel naar het Duitse Goslar, waar ze een nieuw leven proberen op te bouwen. De kinderen zijn wonderlijk veerkrachtig, maar voor moeder is het moeilijk om opnieuw te beginnen in een nieuw land, zonder nieuws over haar man.

Regisseur Marcel Mettelsiefen volgde het gezin drie jaar op de voet. Het resultaat is een aangrijpende film over het dagelijks leven van een door oorlog getroffen gezin.

Goed om te weten

Regisseur: Marcel Mettelsiefen
Duur film: 76 minuten
Ondertiteling: Engels ondertiteld

De openluchtfilm kan pas starten zodra de zon onder is; dit is rond half 10. Bij regen verhuist de film naar onze (overdekte) Genèvezaal. Drankjes en snacks zijn verkrijgbaar op ons terras tijdens de film.


Dit is een onderdeel van dossier