HBO & WO - Humanity House
HBO & WO

HOE IS HET OM TE MOETEN VLUCHTEN?

Vrede en veiligheid zijn niet voor iedereen vanzelfsprekend. Rampen en conflicten beïnvloeden de levens van tientallen miljoenen mensen in de wereld. Wat doet dit met jou?

Op dit moment zijn er wereldwijd 68,5 miljoen mensen op de vlucht. Dat is het hoogste aantal ooit. In het Humanity House maken we humanitaire thema’s invoelbaar door middel van een ervaringsreis waarbij je hoort, ziet en beleeft wat het betekent om te overleven in een ramp- of conflictgebied. Of je nu wel of geen voorkennis hebt over deze thema’s, een bezoek aan ons museum brengt rampen en conflicten die je normaal alleen op tv ziet of waarover je in de krant leest dichterbij. Het onvoorstelbare wordt voorstelbaar. Tijdens een interactieve reis in het Humanity House kruip je als het ware in de huid van een vluchteling.

Plan je bezoek

Het Humanity House biedt verschillende programma’s voor studenten aan rondom de thema’s vluchtelingen, oorlog en noodhulp. Ze zijn los en in combinatie te boeken. Vul de ervaringsreis bijvoorbeeld aan met de Humanitair Oorlogsrecht presentatie van het Rode Kruis of het college Humanitaire Bezorgdheid over noodhulp en structurele samenwerking van ICCO en Kerk in Actie. Of kies voor de persoonlijke ontmoeting met Sahar, Ayham of iemand anders die gevlucht is. Een half uur lang vertelt een van hen haar vluchtverhaal. Heb je interesse in de inhoudelijke programma’s die we vaak in de avond (soms ook overdag) aanbieden? Bekijk dan de agenda van het Humanity House! Kom je er niet uit? Vraag het ons!

Details

Aantal studenten:Max. 30 per groep
Aantal begeleiders:1 vanuit school
Dagen:Maandag - vrijdag

Voor grotere groepen kunnen wij in overleg een programma samenstellen.

INTERESSANT VOOR

Internationaal Recht
Journalistiek, Rechten
Culturele Antropologie
Sociologie, Conflictstudies
Ontwikkelingsstudies
Politicologie
Internationale Betrekkingen
Europese Studies en Filosofie
Taal- en Cultuurstudies
Geschiedenis
Psychologie

HUMANITAIRE ORGANISATIES

Zoek je meer informatie over rampen en conflicten? Organisaties als het Rode Kruis, NCDO, UNHCR, Stichting Vluchteling en andere partners van het Humanity House hebben uitgebreide informatie en onderzoeksrapporten op hun websites staan.

Overzicht Lesprogramma's:


SimSummit

Hoe breng je vrede tot stand?

In 2018 bekleedt Nederland een jaar een zetel in de VN-Veiligheidsraad. Hier worden beslissingen genomen over de crises en oorlogen in de wereld. Nederland praat een jaar lang mee in dit machtscentrum. Wat betekent dat concreet en welke invloed heeft Nederland als relatief klein land in zo’n jaar? In SimSummit bootsen studenten een vergadering van de VN-Veiligheidsraad na en reflecteren ze op de diplomatieke verhoudingen die van belang zijn op dit internationale podium.

Bezoekers aan het woord
  • Mevrouw R. van der Geest en mevrouw S.Hessels, Kopklas H/V Edith Steincollege: Onze leerlingen hebben meer inzicht gekregen in de hulpverlening aan mensen in oorlogs-of rampgebieden. Het spel was erg leerzaam en wij, de docenten hebben met trots toegekeken hoe onze leerlingen hun keuzes maakten in de vorm van verdeling van voedsel, medicijnen en bouwmaterialen.
  • Nigel (12): Dit was echt spannend. Nu snap ik een beetje beter wat kinderen voelen die moeten vluchten.
  • Ik wil meer weten

    Voor mogelijkheden en prijsopgaven kunt u, geheel vrijblijvend, contact met ons opnemen.

    * verplichte velden, maar hoe meer wij weten, des te beter kunnen wij u van dienst zijn.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
  • Ik heb een vraag, bel me terug

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.