HBO & WO

HOE IS HET OM TE MOETEN VLUCHTEN?

Vrede en veiligheid zijn niet voor iedereen vanzelfsprekend. Rampen en conflicten beïnvloeden de levens van tientallen miljoenen mensen in de wereld. Wat doet dit met jou?

Op dit moment zijn er naar schatting 65,3 miljoen mensen op de vlucht. Wereldwijd is 1 op de 113 mensen een vluchteling, ontheemde of asielzoeker. In het Humanity House maken we humanitaire thema’s invoelbaar door middel van een ervaringsreis waarbij je hoort, ziet en beleeft wat het betekent om te overleven in een ramp- of conflictgebied. Of je nu wel of geen voorkennis hebt over deze thema’s, een bezoek aan ons museum brengt rampen en conflicten die je normaal alleen op tv ziet of waarover je in de krant leest dichterbij. Het onvoorstelbare wordt voorstelbaar. Tijdens een interactieve reis in het Humanity House kruip je als het ware in de huid van een vluchteling.

PLAN JE BEZOEK

Het Humanity House biedt verschillende programma’s voor studenten aan rondom de thema’s vluchtelingen, oorlog en noodhulp. Ze zijn los en in combinatie te boeken. Vul de ervaringsreis bijvoorbeeld aan met de Humanitair Oorlogsrecht presentatie van het Rode Kruis of het college Humanitaire Bezorgdheid over noodhulp en structurele samenwerking van ICCO en Kerk in Actie. Of kies voor de persoonlijke ontmoeting met Sahar, Ayham of iemand anders die gevlucht is. Een half uur lang vertelt een van hen haar vluchtverhaal. Heb je interesse in de inhoudelijke programma’s die we vaak in de avond (soms ook overdag) aanbieden? Bekijk dan de agenda van het Humanity House! Kom je er niet uit? Vraag het ons!

Details

Aantal studenten: Max. 30 per groep
Aantal begeleiders: 2 vanuit school

Voor grotere groepen kunnen wij in overleg een programma samenstellen.

INTERESSANT VOOR

Internationaal Recht
Journalistiek, Rechten
Culturele Antropologie
Sociologie, Conflictstudies
Ontwikkelingsstudies
Politicologie
Internationale Betrekkingen
Europese Studies en Filosofie
Taal- en Cultuurstudies
Geschiedenis
Psychologie

HUMANITAIRE ORGANISATIES

Zoek je meer informatie over rampen en conflicten? Organisaties als het Rode Kruis, NCDO, UNHCR, Stichting Vluchteling en andere partners van het Humanity House hebben uitgebreide informatie en onderzoeksrapporten op hun websites staan.

Bezoekers aan het woord
  • Jerry (16): Echt bizar, die verhalen van vluchtelingen. Ik denk dat ik de beelden op televisie voortaan een stuk minder vanzelfsprekend vind.
  • Mevrouw R. van der Geest en mevrouw S.Hessels, Kopklas H/V Edith Steincollege: Onze leerlingen hebben meer inzicht gekregen in de hulpverlening aan mensen in oorlogs-of rampgebieden. Het spel was erg leerzaam en wij, de docenten hebben met trots toegekeken hoe onze leerlingen hun keuzes maakten in de vorm van verdeling van voedsel, medicijnen en bouwmaterialen.
  • Ik wil meer weten

    Voor mogelijkheden en prijsopgaven kunt u, geheel vrijblijvend, contact met ons opnemen.

    * verplichte velden, maar hoe meer wij weten, des te beter kunnen wij u van dienst zijn.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
  • Ik heb een vraag, bel me terug

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.