MBO

Kom met je mbo-klas naar het Humanity House!

Vrede en veiligheid zijn jammer genoeg niet voor iedereen vanzelfsprekend. Rampen en conflicten beïnvloeden de levens van tientallen miljoenen mensen in de wereld. Op dit moment zijn er naar schatting 65,3 miljoen mensen op de vlucht. Dat betekent dat wereldwijd 1 op de 113 mensen een vluchteling, ontheemde of asielzoeker is.

Het Humanity House helpt wereldburgerschap een plek te geven binnen het mbo. Met onze lesprogramma’s maken we humanitaire thema’s invoelbaar en bespreekbaar. We duiken niet met onze neus de boeken in, maar gaan actief aan de slag. Zo ervaart iedere student wat vrede, veiligheid en wereldburgerschap betekenen.

Plan je bezoek

Het Humanity House biedt verschillende lesprogramma’s aan rondom de thema’s vluchtelingen, noodhulp, vrede en veiligheid. Ze zijn los of in combinatie te boeken. Kies er bijvoorbeeld voor om de ervaringsreis aan te vullen met een persoonlijke ontmoeting met Sahar of Ayham. Een half uur lang vertelt een van hen haar vluchtverhaal. Speel het interactieve noodhulp-spel de Humanity Game of maak gebruik van Vluchteling in Beeld als je niet in staat bent naar Den Haag te komen. Uiteraard is het ook mogelijk het combi-ticket met Museum voor Communicatie aan te vragen. Kom je er niet uit? Vraag het ons!

DETAILS

Aantal studenten: Max. 30 per groep
Aantal begeleiders: 2 vanuit school

Voor grotere groepen kunnen wij in overleg een programma samenstellen.

LOOPBAAN EN BURGERSCHAP

Minister Bussemaker (OCW) heeft de generieke eisen in het Examen- en Kwalificatiebesluit voor loopbaan en burgerschap aangescherpt. Tijdens onze programmaonderdelen besteden wij aandacht aan "vakkundig en verantwoordelijk denken, gebaseerd op betrouwbare informatie vanuit verschillende perspectieven, dat leidt tot het vinden van oplossingen, het maken van keuzes of het vormen van een oordeel”.

Maak je programma volledig met:


Bezoekers aan het woord
  • Mevrouw R. van der Geest en mevrouw S.Hessels, Kopklas H/V Edith Steincollege: Onze leerlingen hebben meer inzicht gekregen in de hulpverlening aan mensen in oorlogs-of rampgebieden. Het spel was erg leerzaam en wij, de docenten hebben met trots toegekeken hoe onze leerlingen hun keuzes maakten in de vorm van verdeling van voedsel, medicijnen en bouwmaterialen.
  • Saskia, leerkracht Basisonderwijs: Ik heb mijn leerlingen vol verwondering zien rondlopen. Door hen zelf dingen te laten ontdekken wordt een onderwerp als noodhulp ineens veel duidelijker
  • Ik wil meer weten

    Voor mogelijkheden en prijsopgaven kunt u, geheel vrijblijvend, contact met ons opnemen.

    * verplichte velden, maar hoe meer wij weten, des te beter kunnen wij u van dienst zijn.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
  • Ik heb een vraag, bel me terug

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.