Museum - Humanity House
Museum
De ervaringsreis

Kom Langs

Dinsdag t/m Vrijdag10:00 - 17:00
Zaterdag en Zondag12:00 - 17:00
MaandagGesloten
(Open voor scholen en zaalhuur op aanvraag)
Prinsegracht 8
2512 GA Den Haag

Tarieven

Standaard tarief€ 9,50
Museumkaartgratis
Kinderen t/m 10 jaar*gratis
*Let op!alleen voor ouders met kinderen, geldt niet voor schoolgroepen
Kinderen 11 t/m 18€ 6,50
CJP, student of 65+€ 6,50
Ooievaarspas€ 4,75
Wisseltentoonstellinggratis

Koop een kaartje
Ik vond het spannend maar ook een beetje eng

Museum

Museumbezoek is een ervaringsreis

De meesten van ons kennen rampen en conflicten gelukkig alleen uit de krant of van tv. Situaties die zich ver weg op andere plekken in de wereld afspelen. Het Humanity House brengt ze in haar museum dichterbij. Via een spannende ervaringsreis van ongeveer drie kwartier zie, hoor en beleef je wat het betekent om te moeten overleven in een conflict- of rampgebied.  Je kruipt in de huid van een vluchteling.

Ontmoet 8 vluchtelingen van heel dichtbij

Na de ervaringsreis ontmoet je – virtueel – acht mensen, die hun bijzondere verhaal vertellen over hun vlucht uit oorlog of conflict. Luister en kijk naar de verhalen van Yvonne, Bruce, Shaza, Aiham, Ram, Akhrat, Desbele en Lidija en stel hen ook de vragen die hebt. Wil je daarna zelf ook in actie komen voor een meer vreedzame wereld? Laat je dan inspireren in ons Do-It-Yourself gedeelte.

Wisselende tentoonstellingen

Naast de vaste collectie kan je in het museum regelmatig wisselende tentoonstellingen bezoeken.

Méér dan een museum

Het Humanity House is naast museum ook een ontmoetingsplek waar wekelijks live-interviews, debatten, tijdelijke tentoonstellingen, festivals, filmavonden en andere activiteiten en evenementen plaatsvinden. Zie hiervoor onze agenda.

Ook bieden we scholen een educatief programma dat jongeren meeneemt naar het leven in een vluchtelingenkamp. Voor studenten zijn er eveneens speciale programma’s beschikbaar.

Kinderen vanaf 10 jaar

Door de realistische en indrukwekkende ervaringsreis is het museum geschikt voor kinderen vanaf 10 jaar. Kinderen van 8 tot 10 jaar mogen alleen naar het museum onder begeleiding van een volwassene. De programmering op ons platform is doorgaans alleen geschikt voor volwassenen.


Bezoekers aan het woord
  • Larissa (11 jaar): Het Humanity House is abnormaal. Zo raar dat wat voor ons niet normaal is, voor anderen wel normaal is.
  • Nigel (12): Dit was echt spannend. Nu snap ik een beetje beter wat kinderen voelen die moeten vluchten.