Museum

Kom Langs

Dinsdag t/m Vrijdag 10:00 - 17:00
Zaterdag en Zondag 12:00 - 17:00
Maandag Gesloten
Prinsegracht 8
2512 GA Den Haag

Tarieven

Standaard tarief € 7,50
Museumkaart gratis
Kinderen t/m 12 jaar* gratis
*Let op! alleen voor ouders met kinderen, geldt niet voor schoolgroepen
Kinderen 13 t/m 18 jaar € 5,00
CJP, Studentenpas of 65+pas € 5,00
Ooievaarspas 50% korting

Koop een kaartje
Ik vond het spannend maar ook een beetje eng

Museum

Museumbezoek is een ervaringsreis

De meesten van ons kennen rampen en conflicten gelukkig alleen uit de krant of van tv. Situaties die zich ver weg op andere plekken in de wereld afspelen. Het Humanity House brengt ze in haar museum dichterbij. Via een spannende ervaringsreis van ongeveer drie kwartier zie, hoor en beleef je wat het betekent om te moeten overleven in een conflict- of rampgebied. Via een ervaringsreis door het museum wordt het onvoorstelbare voorstelbaar gemaakt: je kruipt in de huid van een vluchteling.

Ontmoet 8 vluchtelingen van heel dichtbij

Vanaf 10 februari ontmoet je na deze reis – virtueel – ook acht bijzondere mensen, met alle acht bijzondere verhalen over hun vlucht uit oorlog of conflict. Luister en kijk naar de verhalen van Yvonne, Bruce, Shaza, Aiham, Ram, Akhrat, Desbele en Lidija en stel hen ook de vragen die hebt. Wil je zelf in actie komen voor een meer vreedzame wereld? Dan kun je je laten inspireren in de nieuwe Do-It-Yourself ruimte. Deel er je ervaringen en laat je verrassen door die van andere bezoekers.

Méér dan een museum

Het Humanity House is naast museum ook een ontmoetingsplek waar wekelijks live-interviews, debatten, tijdelijke tentoonstellingen, festivals, filmavonden en andere activiteiten en evenementen plaatsvinden. Zie hiervoor onze agenda.

Ook bieden we scholen een educatief programma dat jongeren meeneemt naar het leven in een vluchtelingenkamp. Voor studenten zijn er eveneens speciale programma’s beschikbaar.

Kinderen vanaf 10 jaar

Door de realistische en indrukwekkende ervaringsreis is het museum geschikt voor kinderen vanaf 10 jaar. Kinderen van 8 tot 10 jaar mogen alleen naar de tentoonstelling onder begeleiding van een volwassene. De programmering op ons platform is doorgaans alleen geschikt voor volwassenen.


Bezoekers aan het woord
  • Jerry (16): Echt bizar, die verhalen van vluchtelingen. Ik denk dat ik de beelden op televisie voortaan een stuk minder vanzelfsprekend vind.
  • Sabine (15): Ik vind mijn spullen nu ineens veel minder belangrijk dan ik dacht. Het belangrijkste is dat ik bij mijn familie ben